Wanneer is je baby toe aan een bijtring? - BezigeBijtjes

Wanneer is je baby toe aan een bijtring?

Een baby onderzoekt alles met de mond. Zo komen baby's op een leeftijd dat alles in de mond gaat. Zo leert je baby namelijk structuren kennen. Ook wanneer je baby doorkomende tandjes krijgt, heeft je baby de neiging om alles in zijn mond te stoppen. Alleen nu om te bijten en kauwen. Hier spelen verschillende merken zoals Difrax, Nattou en Chewies en More slim op in door bijtringen te ontwikkelen. Zo zijn er bijtringen die verkoelend of masserend werken, of een combinatie van beiden. In dit artikel lees je wanneer je baby toe is aan een bijtring. 

 

Wanneer krijgt een baby tandjes?

sfeerfoto bijtjuweel DifraxGemiddeld krijgen baby's rond 5 a 10 maanden melktandjes. Echter kan dit erg verschillen bij kinderen, zo kan het zijn dat je kindje pas na hun 1e levensjaar melktandjes gaat ontwikkelen. Niets om je zorgen te maken. De volgorde van het melkgebit staat wel vast. Als eerste zijn de snijtanden zichtbaar, met name in de onderkaak, daarna de hoektanden en op latere leeftijd de kiezen. Als je kindje 3 jaar is, is het melkgebit vaak volledig ontwikkeld. Het gebit bestaat dan uit 12 tandjes en 8 kiezen.

Hoe zie ik dat mijn baby tandjes krijgt?

Voordat een tand doorkomt, zwelt het tandvlees op. Zo is er een bobbeltje te zien op het tandvlees. Als de tand bijna doorbreekt, verschijnt er een wittige waas onder het bobbeltje. Dit is de doorkomende tand. Het daadwerkelijk doorkomen van de tand duurt gemiddeld een aantal weken tot een maand.

 

Klachten bij doorkomende tandjes van een baby

Chewies en more basic bijtringVeel voorkomende klachten van doorkomende tanden zijn: Kwijlen, huilerig, verhoging en rode wangen. In sommige gevallen kan je kindje zelfs diarree en luieruitslag krijgen. Heeft je baby een van deze kenmerken, dan wil dit niet altijd zeggen dat de tandjes doorkomen. Doordat baby's van alles in hun mond stoppen, ontstaat er een kleine ontstekingsreactie van bacteriën. Dit kan weer zorgen voor een infectie. Maak je geen zorgen, dit is niet schadelijk voor je baby. Laat je baby dan ook gerust van alles in zijn mond stoppen, dit is goed voor de ontwikkeling. Wanneer je bijtringen gebruikt waarbij natuurlijk beukenhout is gebruikt, heeft dit een uitstekende antibacteriële werking. 

 

Als je baby een van deze klachten heeft, dan kan een bijtring goed zijn. Met een bijtring kan je kindje het tandvlees masseren en de pijn van de doorkomende tanden verzachten. Soms ziet het er pijnlijk uit dat je kindje op harde voorwerpen kauwt. Er zijn ook bijtringen met zachtere materialen zoals siliconen. Benieuwd welke bijtring het beste bij jouw kindje past? Lees dan dit artikel.