Welke bijtring is het beste voor mijn kindje? - BezigeBijtjes

Welke bijtring is het beste voor mijn kindje?

Bijtringen zijn er in allerlei vormen, maten en ook materialen. Hier spelen verschillende merken slim op in. Bij BezigeBijtjes worden bijtringen verkocht van Difrax, Nattou, Bamboom en Chewies & More. Deze merken hebben allebei zo hun voordelen qua materiaal keuze. In dit artikel lees je meer over welk bijtringen het beste is voor jouw kindje. 

Difrax

Difrax heeft in het assortiment een ruime keuze aan bijtringen die voor verlichting kunnen zorgen bij doorkomende tandjes. Alle bijtringen van Difrax zijn ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en tandartsen. Difrax heeft verschillende soorten bijtringen met allerlei verschillende functies bij verschillende fases. 

Gekoelde bijtring Difrax
Combi koel bijtring

Deze bijtring kan gemakkelijk in de koelkast worden gekoeld. Doordat er een extra watergevuld gedeelte is, blijft de bijtring langdurig koel. Dit kan erg verlichtend werken wanneer het tandvlees vurig is door de doorkomende tandjes. De bijtring is makkelijk vast te houden vanwege het gat dat functioneert als handvat. Dit gedeelte bevat geen watergevuld gedeelte en zal dus niet te koud aanvoelen voor je kindje. De massagebobbeltjes in het bijtringen masseren het tandvlees wanneer je kindje hierop bijt.

Bijtjuweel Difrax
Bijtjuweel

Deze unieke bijtring van Difrax biedt een combinatie van bijten, koelen, spelen mondontwikkeling en -verzorging. Zo zijn er verschillende vormen en structuren in deze bijtring wat uitdagend en onderzoekend werkt voor je kindje.

De vleugels van de libelle hebben een watergevuld gedeelte wat zorgt voor extra verkoeling wanneer je het bijspeeltje in de koelkast hebt gelegd. Voor de juiste koeling moet de bijtring een halfuur in de koelkast liggen. De bijtring mag niet in de vriezer worden gestopt. Het water dat in het bijtring moet worden gedaan is veilig, gesteriliseerd water.

Bijtring Chewies

Chewies en More

Chewies en more hebben verschillende bijtringen in het assortiment bij BezigeBijtjes. Alle bijtspeeltjes van Chewies en More zijn gemaakt van 100% siliconen en Natuurlijk Beukenhout. Beukenhout staat bekend om zijn antibacteriële werking, wat fijn is wanneer je kindje de bijtring in zijn mond stopt. De siliconen in de bijtringen van Chewies en More zorgen voor een masserend effect, wat fijn is bij doorkomende tandjes. Chewies en More heeft verschillende ontwerpen van bijtspeeltjes zoals in een Olifant, Bloem, Rammelaar of in een Basic ontwerp. Zo heeft een bijtring meerdere functies. 

Bijtring Nattou

Nattou 

Nattou heeft verschillende leuke bijtringen gemaakt van siliconen. Deze leuke bijtring waaraan een schattig beertje of muis en een kleurrijk kralenbandje hangt, is heerlijk vrolijk voor je kindje om mee te spelen en te bijten. Dankzij het zachte siliconemateriaal, de zachte bolletjes en het beertje met bijtoppervlakken met textuur wordt je kindje in sterke mate aangezet tot kauwen. Dit werkt zeer verlichtend wanneer de melktandjes doorkomen. Ook omdat er verschillende vormen en structuren zijn is het buiten het kauwen ook erg interessant om op te sabbelen en ontdekken wanneer de tandjes nog niet doorkomen. Deze bijtring is op verschillende manieren makkelijk vast te pakken door je kindje. 

Deze bijtring is gemaakt van hoogwaardig en BPA-vrij kwaliteitsmateriaal en is makkelijk handwasbaar met water en eventueel zeep. Doordat het zacht materiaal is en siliconen, wordt vuil niet in het speeltje opgenomen. 

Bamboom

Bamboom heeft verschillende leuke Bijtringen die gemaakt zijn Siliconen en natuurlijk hout. Het leuke aan de bijtringen van Bamboom is dat deze een leuke verpakking hebben. De verpakking heeft een luxe uitstraling waardoor de bijtring ook leuk is om aan iemand cadeau te geven. De Bijtringen van Bamboom zijn verkrijgbaar in de kleuren Roze en Blauw. De Blauwe bijtring heeft een donker blauwe siliconen sleutel waar je kindje op kan bijten. De Roze bijtring heeft een oud roze hartje waar je kindje het tandvlees mee kan masseren. Door de 

Het kralenbandje en de sleutel zijn makkelijk vast te houden door kleine baby handjes. De matte structuur en de ronde vormen van het siliconen voelt prettig aan in de mond wat uitnodigd om in te bijten. Dit werkt masserend en verlichtend bij doorkomende tandjes. Ook het Beukenhout voelt prettig om op de bijten voor baby's. Deze bijtring is onderhoudsvriendelijk omdat het makkelijk af te nemen is met water en eventueel zeep. 

Welke bijtring kies ik?

Het verschilt per kindje en per fase welk bijtspeeltje of bijtring het beste bij jouw kindje past. Zo hebben sommige kindjes meer last van vurig tandvlees waar een verkoelende bijtring van Difrax beter verlicht. Andere kindjes hebben meer bijtbehoeftes waardoor ze eerder een Nattou, Chewies en More of Bamboom bijtring kiezen. Wil je een bijtring cadeau doen, dan heeft Difrax de minst luxe uitstraling.

Het verschilt ook nog per kindje welk materiaal fijn is. Zo heeft het ene kindje meer behoefte aan een wat harder materiaal en een ander kindje vindt siliconen fijn. Ons kindje vind bijvoorbeeld het hout erg lekker om op te bijten. Het beste kan je testen wat het beste bij de behoefte van jouw kindje past. Wissel ook eens af of laat je kindje zelf een bijtspeeltje kiezen om te kijken welke bijtring de voorkeur heeft van jouw kindje. Ben je benieuwd wanneer je kindje toe is aan een bijtring?