Top 5 Leukste Hobbeldier en Hobbelpaard - BezigeBijtjes

Top 5 Leukste Hobbeldier en Hobbelpaard

Als moeder wil je altijd het beste voor je jonge kind. Je wilt dat ze sterk, gezond en gelukkig zijn. Daarom ben je misschien op zoek naar het perfecte speelgoed dat helpt bij de ontwikkeling van jouw baby. Heb je ooit gedacht aan een hobbeldier? Nee? Nou, dan wordt het hoog tijd om hier wat meer over te weten te komen. In deze blog praten we over wat hobbeldieren zijn en waarom ze zo geweldig zijn voor de ontwikkeling van jouw baby. We presenteren ook onze top 5 van Nattou hobbeldieren.

Wat zijn Hobbeldieren?

Hobbeldieren zijn speelgoeddieren die schommelen op afgeronde onderstellen. Hobbeldieren zijn er in allerlei soorten en maten, maar traditioneel gezien zijn ze meestal ontworpen in de vorm van paarden. Vandaar dat we vaak hobbelpaard zeggen. Sindsdien zijn er wel veel andere dieren toegevoegd aan de collectie. Vroeger had je alleen houten hobbelpaarden, maar nu zijn ze gemaakt van zachte stoffen, waardoor het voor een baby comfortabel en veilig is om op te zitten.

Soorten Hobbeldieren

Er zijn veel verschillende hobbeldieren. Zo heb je bijvoorbeeld nog steeds de (ouderwetse) hobbelpaarden, maar je hebt tegenwoordig ook hobbeldieren met een stoffen zitten die meer comfort bieden. Ook zit er veel verschil in veiligheid. Sommige hobbeldieren hebben een rugleuning en veiligheidsgordel, wat meer comfort maar vooral veiligheid geeft. Je kindje kan zelfstandig (onder toezicht) schommelen en valt er minder snel vanaf.

Daarnaast is het grootste verschil natuurlijk dat een hobbeldier niet meer alleen een hobbelpaard is. Je hebt ze in veel verschillende vormen zoals een panda, luipaard, olifant, giraffe, konijn of een leuke hond.

Nattou Hobbeldieren

Nattou is een merk dat bekend staat om hun hoogwaardige hobbeldieren. Ze zijn gemaakt van zachte stoffen die veilig en comfortabel zijn voor baby's. Door hun kwaliteit, veiligheid en comfort zijn ze perfect voor de ontwikkeling van de baby. Daarom zijn de hobbeldieren van Nattou een perfecte aankoop voor elke moeder.

Onze Top 5 Hobbeldieren van Nattou

hobbeldier olifant nattou axel

Nattou Hobbeldier Olifant Axel - Deze prachtige Olifant met slurf, slabbetje en mooie oren waar de kleintjes eindeloos mee spelen is echt een aanrader. Persoonlijk vinden wij deze heerlijk zachte Olifant een echte uitblinker. Wil je een andere kleur? Hij is er ook in een prachtige blauwe kleur!

Shop nu!

 

hobbeldier giraffe nattou luna

Nattou Hobbeldier Giraffe Luna - Nog een mooi en uniek Hobbeldier is de giraffe. De grappige oren en horentjes zijn een extra leuke toevoeging waar je kleintje lekker mee kan spelen.

 

Nattou Hobbeldier Konijn Pomme Roze - Is je kleintje ook zo dol op konijntjes? Dan is het Hobbeldier Konijn met extra lange oren de ideale match voor jouw kleintje.

 
hobbeldier hond nattou charlie

Nattou Hobbeldier Hond Charlie Caramel - Een trouwe viervoeter waar jouw kleintje ontzettend veel lol mee kan hebben. De heerlijk zachte ribbelstof zal niet alleen je kleintje ontzettend leuk vinden om mee te spelen, maar hij staat ook nog eens prachtig in iedere huiskamer. Je hebt deze mooie hond ook in het wit.

 
hobbelpaard luipaard nattou jungo

Nattou Hobbeldier Luipaard Jungo - Wil je iets anders dan anders? Ga dan voor het Hobbeldier Luipaard met een prachtige luipaardprint. Het leuke slabbetje en de zachte oortjes maken deze Luipaard heerlijk zacht en lief. Je kleintje zal er urenlang plezier mee hebben.

 

Vanaf welke leeftijd?

Bij de aankoop van een hobbeldier is het belangrijk op de leeftijdsaanduiding te letten. Onze hobbeldieren zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 36 maanden. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te letten op de grootte van het hobbeldier.

Hobbelpaard vanaf 1 jaar

Vanaf ongeveer een jaar kan een kind op een hobbelpaard zitten. Ook is de beweeglijkheid van de baby beter ontwikkeld waardoor ze beter kunnen schommelen. Een hobbelpaard is perfect om te helpen bij de ontwikkeling van de motoriek.

Hobbelpaard vanaf 2 jaar

Vanaf twee jaar begrijpen kinderen meer en kunnen ze stap voor stap leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen. Een hobbelpaard is dan ook de perfecte aanvulling op de speelruimte.

Ontwikkeling kind met hobbeldier

Een hobbeldier kan veel doen voor de ontwikkeling van een baby. Door het heen en weer schommelen, traint de baby de spieren. En bovendien vinden baby's het schommelen ook erg leuk en kalmerend. Het kan ook helpen om de fijne motoriek te ontwikkelen.

Plezier voor de hele familie

Last but not least, een hobbeldier is eenvoudig, veilig en leuk. Het is niet alleen leuk voor de baby's, maar ook voor de ouders. Samen genieten van de magie van een hobbeldier is een geweldige manier om tijd met je kinderen door te brengen.