Review Activiteiten Knuffel Hond Charlie - BezigeBijtjes

Review Activiteiten Knuffel Hond Charlie

Nattou heeft verschillende activiteitenknuffels waaronder ook de hond Charlie. Wij zijn erg benieuwd naar de hoeveelheid activiteiten en welke leuke activiteiten zijn verwerkt in deze actviteitenknuffel. In deze blog vertellen wij je meer over de activiteiten en wat wij van deze knuffel vinden. Ben jij ook zo benieuwd Lees hieronder meer over in onze blog.

Nattou

Nattou is een Europees speelgoedmerk en heeft verschillende leuke baby-, en kinderproducten zoals knuffels, nachtlampen, speelgoed maar ook activiteiten knuffels. Deze activiteiten knuffel is een hond. en komt uit de collectie 2023 genaamd Charlie.

Nattou is een merk dat bekend staat om haar kwalitatieve goede knuffels, educatief speelgoed en breed assortiment. De producten van Nattou hebben super zachte materialen en hebben een kleurrijk ontwerp. Nattou vindt duurzaamheid erg belangrijk, hierdoor worden er bij Nattou geen testen op dieren gedaan, worden er geen dierlijke materialen gebruikt bij de productie en worden er duurzame materialen gebruikt.

activiteiten knuffel hond charlie voorkant

Wat is een activiteitenknuffel?

Een knuffel weet vrijwel iedereen wat je daarmee doet, daar knuffel je mee. Maar wat kan je precies met een activiteitenknuffel? Wat je ermee kan doen is per activiteitenknuffel verschillend. Wel is het doel van een activiteitenknuffel dat je er meer mee kan dan alleen mee knuffelen. Het doel van een activiteitenknuffel is om de ontwikkeling van je baby en kindje op een leuke manier te stimuleren. Zo heeft je kindje atijd een knuffelbaar vriendje, maar hoeft je kindje zich ook niet te vervelen met deze veelzijdige knuffel. Een activiteitenknuffel stimuleert verschillende zintuigen van je kindje waardoor je kindje erg veel kan leren. Zo valt een activiteitenknuffel onder educatief speelgoed of Montessori speelgoed

Nattou heeft verschillende activiteiten knuffels met verschillende formaten uit verschillene collecties. In deze blog reviewen we de activiteiten hond Charlie.

Deze activiteiten knuffel is +/- 30 cm lang en +/- 20 cm breed. Voor jonge kinderen is dit een fijne afmeting, omdat de knuffel niet te groot en te zwaar is om vast te houden, maar ook niet te klein om de verschillende activiteiten te doen. 

Wat zijn de activiteiten?

De activiteiten hond Charlie heeft volgens Nattou 8 verschillende activiteiten. 

  1. Oren om te grijpen
  2. Spiegel
  3. Trillend hondje bovenop Charlie
  4. Sjaaltje om de nek van Charlie
  5. Verschillende texturen van stof die uitnodigen om aan te raken
  6. Siliconen bijtrin
  7. Trekmogelijkheid aan de siliconen ring
  8. Labels

Zacht en knuffelbaar en leuke grijpbare oren

activiteiten knuffel hond Charlie op stoel

Misschien is het je ook opgevallen dat de activiteit knuffelen niet als een van de 8 activiteiten wordt gerekend. Gek eigenlijk, want Charlie is echt super zacht en knuffelbaar. Wel staat de activiteit grijpbare oren er wel bij als activiteit. Het klopt dat je kleintje de oren en poten van Charlie makkelijk kan vastpakken, maar heeft volgens ons niet echt een extra toegevoegde waarde als activiteit.

Spiegeltje

Charlie activiteiten knuffel spiegel

Op de zijkant van Charlie zit een spiegeltje. Spiegeltjes zijn een hot item bij baby;s en kinderen, simpel omdat het een interessante structuur heeft en in een spiegel altijd beweging is te zien. Is het niet zichzelf die ze zien bewegen, is het wel de achtergrond of de lichtinval. Op de foto zit het beschermstickertje nog, deze moet nog worden verwijderd.

Trillend hondje charlie activiteitenknuffel

Trillend hondje

Aan de bovenkant van Charlie zit een klein lief bruin hondje met geribbelde stof. Dit hondje zit vast aan een koordje met stof om het koordje, zo kan je kindje zich niet aan het koortje bezeren. Wanneer je aan het hondje trekt wordt het koordje weer teruggetrokken en begint het bruine hondje te trillen. Je hebt wel een bepaalde techniek nodig met trekken aan het koordje en de activeitenknuffel tegen houden. Dus deze activiteit is pas te doen als je kindje ouder dan 1 jaar is. Je kan wel je kleintje helpen met trekken en het trillen laten voelen. Dit vinden kinderen super interessant. Het enige nadeel is dat het hondje maar 5 seconden trilt en je dan weer opnieuw aan het koordje moet trekken.

Verschillende texturen

Op de activiteitenknuffel zitten verschillende texturen van stof, zo is Charlie zelf van Velours, het hondje bovenop heeft een ribbeltjes patroon van velours en het sjaaltje om Charlie zijn nek is van Katoen. Doordat er verschillende texturen en stoffen zijn gebruikt is het interessant om alles aan te raken. Ook heeft het sjaaltje een leuk motiefje. Ons kindje vindt het heerlijk om aan het sjaaltje te frunniken. Daarnaast is er ook een siliconen bijtring wat weer een andere structuur van materiaal is. Allemaal erg interressant om met handjes of met het mondje te ontdekken.

Siliconenbijtring charlie activiteitenknuffel

 

Siliconen bijtring

Aan een van de poten van Charlie hangt een siliconen ring aan een koordje hangen. Deze ring kan gebruikt worden om te grijpen, maar ook om in te bijten. Doordat de ring van zacht siliconen materiaal is, kan dit masserend en verlichtend werken op het tandvlees wanneer je kindje doorkomende tandjes heeft.

Daarnaast zit er op deze siliconen bijtring ook verschillende uitstekende puntjes wat structuur geeft aan de ring. Dit voelt erg interessant voor je kleintje. De puntjes op de ring hebben verschillende vormpjes zoals een kruisje of puntjes in een vormpje. Doordat de puntjes andere vormpjes hebben is dit ook interessant om over te gaan met de vingers. Een van de onderedelen van deze bijtring is ook dat je eraan kan trekken. Je kan vrijwel overal bij Charlie aan trekken, dus dat vinden wij een beetje een vergezochte activiteit voor de bijtring.

Leuke labeltjes

Op de foto zie je ook verschillende labeltjes: Aan de poten, kont en hoofd van Charlie zitten labels. Hiermee kan je kleintje ook spelen. Wij vonden het ook een vergezond activiteit, maar blijkbaar zijn labels super interessant voor kinderen. Voorheen knipte ik altijd alle labels eraf, omdat ze lelijk waren. Deze labeltjes zien er wel leuk uit, zodat je ze er niet afknipt. Maar kinderen zitten altijd aan labeltjes te frunneken en sabbelen. De labels hebben een andere kleur en lengte waardoor elk labeltje individueel voor je kind interressant is.  

Conclusie

Als je naar de activiteitenknuffel kijkt als volwassenen zijn 8 activiteiten ruim gerekend. Zo hebben verschillende items op de knuffel verschillende functies waardoor je snel aan 8 activiteiten komt. Echter moeten we ook zeggen dat wanneer er 8 individuele items op dit formaat knuffel geplaatst moeten worden het een beetje een overvolle knuffel wordt. Je wil je kind ook niet overprikkelen met items. En hoe meer items hoe minder knuffelbaar je knuffel wordt. Als je op zoek bent naar veel activiteiten dan is wellicht een drukkere knuffel beter, je kan dan op zoek gaan naar een activiteitenknuffel met ringen, kraaltjes, rammelaar en eventueel toeter of ingebouwd geluid. Deze activiteitenknuffel is zacht en knuffelbaar en wat wij ook erg fijn vinden, geluidloos. Ook als je kindje enthousiast met de knuffel om zich heen gaat slaan, bezeert hij zichzelf of jou niet met deze activiteitenknuffel. 
Het is een heerlijk zachte knuffel die makkelijk mee kan en die ook in bed of op de bank fijn is om mee te spelen. Door de vele functies raakt je kindje er niet snel op uit gekeken. Door de fijne stof is deze knuffel makkelijk schoon te maken, al is wit misschien niet de meest handige kleur bij kleine kindjes. 

Vind je 'm leuk? Koop hem dan hier!

activiteitenknuffel charlie op blauwe stoel