Review Activiteiten knuffel Walvis Sally - BezigeBijtjes

Review Activiteiten knuffel Walvis Sally

Nattou heeft in het assortiment ook kleinere versies van een activiteiten-knuffel. Ben jij net als ons ook zo benieuwd welke activiteiten er voor je kleintje te doen zijn bij deze activiteiten knuffel? Wij hebben in deze review gekeken wat de activiteiten zijn en wat wij van deze activiteiten-knuffel vinden. Ben jij ook zo benieuwd? Lees hieronder meer over in onze blog.

Nattou

Nattou is een Europees merk dat bekend staat om de kwalitatieve goede knuffels en het uitgebreide assortiment. Zo bestaat het assortiment uit verschillende leuke baby-, en kinderproducten zoals knuffels, nachtlampen, speelgoed, educatief speelgoed maar ook activiteiten knuffels. Deze activiteiten knuffel is een Walvis. 
De producten van Nattou hebben super zachte materialen, kleurrijke ontwerpen en daarnaast is Nattou duurzaam. Zo wordt er bij Nattou geen testen op dieren gedaan, worden er geen dierlijke materialen gebruikt bij de productie en worden er duurzame materialen gebruikt.

Activiteitenknuffel Sally zijkant

Wat is een activiteitenknuffel?

Een Activiteiten knuffel heeft naast de functie knuffelen ook de functie om de ontwikkeling van je baby en kind te stimuleren. Zo heeft je kindje atijd een knuffelbaar vriendje, maar hoeft je kindje zich ook niet te vervelen met deze veelzijdige knuffel. Een activiteitenknuffel stimuleert verschillende zintuigen van je kindje waardoor je kindje erg veel kan leren. Daarnaast worden door de verschillende activiteiten en grijpmogelijkheden de fijne en grove motoriek gestimuleerd. Om deze redenen wordt een activiteitenknuffel ookwel educatief speelgoed genoemd. 

Nattou heeft verschillende activiteiten knuffels uit verschillende collecties met verschillende formaten. In deze blog reviewen we de activiteiten Walvis Sally uit de collectie Romeo, Jules en Sally.

De activiteiten knuffel is +/- 30 cm lang en +/- 20 cm breed. Dit is een ideale afmeting waardoor je kleintje goed de knuffel kan vast houden, maar deze niet te groot of te zwaar is. Sally is marmergroen/licht blauw van kleur en heeft een klein geel visje bovenop haar rug. 

Wat zijn de activiteiten?

De activiteiten walvis Sally heeft volgens Nattou 8 verschillende activiteiten. 

  1. Vinnen om te grijpen
  2. Knisperende vinnen
  3. Verschillende texturen van stof die uitnodigen om aan te raken
  4. Spiegel
  5. Trillend visje bovenop Sally
  6. Siliconen bijtring
  7. Trekmogelijkheid aan de siliconen ring
  8. Labels

Zacht en knuffelbaar en leuke grijpbare vinnen

Activiteitenknuffel Sally onderkant

Sally is lekker bol en is gemaakt van zachte stof. Eigenlijk gek dat Nattou de activiteit knuffelen niet als een activiteit rekent. Want ons kleintje knuffelt er flink op los met Sally. Hierdoor willen wij wel benoemen dat knuffelen met deze leuke activiteiten walvis zeker een leuke activiteit is. De vinnen van Sally zijn makkelijk te grijpen en wanneer je deze vast pakt maken deze een knisperend geluid. Dit komt door het materiaal binnenin de vin. De vinnen hebben daarnaast ook een ander interressante eigenschap, zo zijn de vinnen in een andere structuur gemaakt. Sally zelf voelt zacht en glad aan, echter de onderkant van Sally en de vinnen hebben een ribbeltjes motief. En geloof ons dat maakt de vinnen van Sally erg interessant voor je kleintje. Ons kleintje gaat met zijn vingertjes heel vaak op en neer over de ribbeltjes van de vinnen. 

 

Een leuk spiegeltje

Activiteitenknuffel Sally spiegeltje

Zoals je op de foto kan zien zit er aan de zijkant van de walvis een spiegeltje. Wanneer je baby of kindje in het spiegeltje kijkt kunnen zij zichzelf zien. Ook wanneer je kleintje beweegt zal het beeld van het spiegeltje veranderen. Ze zullen werkelijk verbijsterd zijn waardoor dat kan en urenlang gefassineerd erdoor zijn. Ons kindje is in de fase dat die alles in zijn mond wil stoppen, zo wordt het spiegeltje ook uitgebreid afgelikt. Waarschijnlijk omdat dit ook van een ander materiaal is dan de walvis, wat erg interressant is. 

 

 

Een trillend visje bovenop Sally

Activiteitenknuffel Sally trillend visje bovenop

Aan de bovenkant van de walvis zit een klein geel visje. Dit kleine visje zit vast aan een koordje. Wanneer je aan het visje trekt wordt het koordje weer langzaam teruggetrokken en begint het gele visje te trillen. Je moet als kind zijn wel redelijk kunnen trekken en de juiste kant op trekken om ervoor te zorgen dat het visje gaat trillen. Ons kindje is 6 maanden oud en hem lukt het nog niet zelfstandig. Je kan je kleintje natuurlijk wel helpen. Ons kindje vindt het trillende visje dan ook mega interressant, jammer is dat het trillen hooguit 5 seconden duurt en je weer opnieuw aan het visje moet trekken.  

 

 

Siliconen bijtring

Activiteitenknuffel Sally siliconen bijtring

Aan de achterkant van Sally hangt een siliconen ring aan een koordje. Deze siliconen ring bevat verschillende uitstekende puntjes wat zowel interressant voor de mond als voor de handjes voelt. De puntjes op de ring hebben verschillende vormpjes zoals een kruisje of puntjes in een vormpje. 

Deze ring kan gebruikt worden om te grijpen, maar ook om in te bijten. Doordat de ring van zacht siliconen materiaal is, kan dit masserend werken op het tandvlees wanneer je kindje doorkomende tandjes heeft. Doordat het materiaal van zacht siliconen is, is het ook makkelijk schoon en droog te maken. Je kleintje kan ook aan deze ring trekken. Zo zijn er verschillende activiteiten aan 1 onderdeel.

 

Leuke friemel labeltje

Activiteitenknuffel Sally labeltje

Op de foto zie je ook een labeltje bij Sally. Hiermee kan je kleintje ook spelen en valt ook onder een activiteit. Als volwassenen kom je niet zo snel op deze activiteit, omdat het eruit ziet als een simpel labeltje. We hebben ons kleintje geobserveerd wanneer deze met de activiteiten walvis speelde en zien we dat hij het erg interessant vindt om aan het labeltje te peuteren en te voelen. Het valt ons ook op dat je er een vrij fijne motoriek voor moet hebben. Het labeltje is klein en vergt uiterste concentratie om vast te pakken.

 

 

 

8 Activiteiten is ruim gerekend

Wanneer je de activiteiten knuffel bekijkt als volwassenen zonder fantasie dan kan je teleurgesteld zijn wanneer je 8 activiteiten verwacht. Toen wij Sally kochtte verwachtte we 8 losse activiteiten zoals bijvoorbeeld een rammelaar, een toeter, een trillende vis, een spiegel. Nu we ons kindje er mee hebben zien spelen, realiseren we ook dat 8 van zulke activiteiten erg druk zou zijn op zo'n kleine knuffel. Kinderen kijken op een andere manier naar een knuffel waardoor ze ook hele andere activiteiten vinden. Ook moeten kinderen nog veel leren in de motoriek waardoor een simpele activiteit voor ons heel moeilijk blijkt te zijn voor een baby. 

Conclusie

Sally is heerlijk zacht en wie zien dat onze baby dol is om er mee te spelen. Zo is Sally een super fijne en goede oplossing in de box, maar ook wanneer we op het terras zitten en zien dat ons kleintje zich verveelt. Valt je kleintje tijdens het spelen in slaap, dan is Sally nog heerlijk om te knuffelen en hoef je niet bang te zijn dat je kindje op harde materialen ligt. De knuffel is van goed formaat en kan heerlijk vast gehouden worden aan de vinnen of haar staart. Doordat Sally wat breder is ontworpen kan het voor een kleiner kindje moeilijker zijn om met Sally rond te wandelen. 8 activiteiten lijken ruim gerekend, maar als ik zie hoe ons kleintje er mee speelt denk ik zelfs dat er nog activiteiten of functies zijn die wij als volwassenen niet door hebben. Wij raden Sally daarom ook aan.

Vind je d'r leuk? Koop haar dan hier!

Activiteitenknuffel Sally vooraanzicht