Review activiteiten krokodil Romeo van Nattou - BezigeBijtjes

Review activiteiten krokodil Romeo van Nattou

Wij zagen de leuke activiteiten-knuffel van Nattou en waren erg benieuwd naar alle verschillende activiteiten op deze knuffel. Wij hebben in deze blog beoordeeld wat deze activiteiten zijn en wat wij van deze activiteiten-knuffel vinden. Ben jij ook zo benieuwd? Lees hieronder meer over in onze blog.

Nattou

Deze leuke activiteiten krokodil is van het merk Nattou. Nattou is een geliefd merk met baby-, en kinderproducten zoals knuffels, nachtlampen, speelgoed maar ook activiteiten knuffels. Deze activiteiten knuffel is een krokodil en komt uit de collectie Romeo, Jules en Sally.

Nattou staat erom bekend kwalitatieve knuffels, educatief speelgoed en praktische accessoires en essentials te verkopen. Zo hebben de producten van Nattou zachte materialen, kleurrijke ontwerpen en zijn ze duurzaam. Zo doet Nattou geen testen op dieren, worden er geen dierlijke materialen gebruikt bij de productie en worden er duurzame materialen gebruikt.

Activiteiten krokodil vooraanzicht

Wat is een activiteitenknuffel?

Activiteiten knuffels zijn knuffels die naast de functie knuffelen ook andere functies hebben zoals het stimuleren en ontwikkelen van je baby en kind. Zo valt een activiteitenknuffel onder educatief speelgoed. 

Nattou heeft verschillende activiteiten knuffels uit verschillende collecties met verschillende formaten. In deze blog reviewen we de activiteiten krokodil Romeo.

De activiteiten krokodil is +/- 90 cm lang en +/- 20 cm breed. Dit is een grote afmeting waardoor je kindje goed op de knuffel kan liggen om er bijvoorbeeld mee te spelen. Ook als je baby nog erg klein is, kan je hem op de krokoldil leggen waardoor hij goed ondersteund wordt en tegelijkertijd de krokodil met zijn handen kan ontdekken. Dit kan ook erg handig werken met Tummy Time bij je baby.

Wat zijn de activiteiten?

De activiteiten krokodil Romeo heeft volgens Nattou 12 verschillende activiteiten. 

 1. Spiegel
 2. Belletje in de gele vis
 3. Knijptoeter in de walvis
 4. Zakje
 5. Knisperend papier in de schubben
 6. Siliconen bijtring
 7. Koepel met balletjes die als rammelaar dient
 8. Knisperend papier in de poten
 9. Verschillende texturen van stof die uitnodigen om aan te raken
 10. Labels
 11. Trekmogelijkheid aan de siliconen ring
 12. Oren om vast te grijpen

Zacht en knuffelbaar

Walvis activiteiten krokodil Romeo

Allereerst is deze activiteiten krokodil heerlijk zacht en knuffelbaar. Dit geeft Nattou niet als activiteit, maar dit zien wij zeker als leuke activiteit aan deze krokodil. Zeker op latere leeftijd kan je kindje heerlijk met deze knuffel op de bank of grond tv kijken en tergelijkertijd lekker frunniken aan bijvoorbeeld de schubben of de oren.
Nattou rekent het grijpen van de oren van de krokodil als activiteit. Deze activiteit lijkt ons ver gezocht, omdat de staart en poten dan ook als grijpelement tellen. Omdat de activiteit knuffelen er niet bij zit kan deze activiteit tegen elkaar worden weggestreept.

Zoals je op de foto kan zien zit er aan de zijkant van de achterkant van de krokodil een klein zakje en een koordje met een walvis eraan. Deze walvis kan door je kindje in het zakje worden gestopt of eruit worden gehaald. Dit is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek van je kindje. Daarnaast zit er in de walvis een knijptoeter. Als je in de walvis knijpt maakt dit geluid. Hier moet je kindje wel al sterkere vingertjes voor hebben en zal de eerste maanden nog niet als knijptoeter gebruikt kunnen worden.

Een leuk spiegeltje

Spiegeltje activiteiten krokodil Romeo

Iets verderop aan de zijkant van de krokodil zit een spiegeltje. Dit spiegeltje heeft voor je kindje een andere structuur wat interessant kan zijn. 

Daarnaast kan je kindje in het spiegeltje kijken of beweging van de omgeving zien, wat ook erg interessant is.

Zoals je kan zien op de foto's is de structuur van de poten en schubben op de krokodil ook anders dan de structuur van het lijf van de krokodil.

De schubben hebben een andere structuur als de poten en het lijf van de krokodil. De schubben hebben een streepjes patroon wat je goed kan voelen met je vingers als je eroverheen gaat. Dit werkt uitnodigend voor je kindje om aan te raken. De schubben van de krokodil zijn om en om anders. Zo zijn er schubben met een streepjes patroon en schubben met een knisperstof en een andere motief stof. Dit maakt de krokodil speels.

Er zit een knisperende stof in de poten en schubben waardoor dit geluid maakt wanneer je hieraan zit. Nattou rekent deze knissperende geluiden in verschillende onderdelen van de krokodil als verschillende activiteiten. Dit zouden wij persoonlijk als 1 activiteit hebben gerekend.

Een gele vis met belletje

Aan de andere kant van de krokodil zit een klein visje. In dit visje zit een belletje. Je kindje kan dit visje grijpen en er mee spelen. Als je kindje er mee schut rammelt een belletje in het visje.

Gele vis activiteiten krokodil Romeo

Als je iets lager kijkt zie je ongeveer in het midden van de krokodil aan de zijkant een siliconenring aan een koordje. Deze ring kan gebruikt worden om te grijpen, maar ook om in te bijten. Doordat de ring van zacht siliconen materiaal is, kan dit masserend werken op het tandvlees wanneer je kindje doorkomende tandjes heeft.

Daarnaast zit er op deze ring ook verschillende puntjes wat structuur geeft aan de ring. Dit voelt erg interessant voor je kindje. Mede omdat de puntjes verschillende vormpjes hebben. Je kindje kan ook aan deze ring trekken. Zo zijn er verschillende activiteiten aan 1 onderdeel.

Rammelaar en labels

Aan de achterkant van de krokodil zit een doorzichtig koepeltje met daarin balletjes. Als je de krokodil beweegt, bewegen ook de balletjes in dit doorzichtige rondje. Dit werkt als rammelaar en is ook een activiteit. Ook heeft deze koepel een andere structuur dan de rest van de krokodil, wat wederom erg interessant is om te voelen. Wij hebben gemerkt dat ons kindje er erg graag aan likt en probeert te sabbelen.

Op de foto zie je ook verschillende labels. Hiermee kan je kindje ook spelen. Dit is volgens Nattou ook een activiteit voor je kindje. Ik was zelf niet op deze activiteit gekomen toen ik de krokodil zag. Maar als wij naar ons kindje kijken, vindt hij het erg interessan om aan te peuteren en te voelen omdat het ook weer een andere vorm en structuur heeft. 

 

12 Activiteiten is ruim gerekend

Rammelaar activiteiten krokodil RomeoOm aan 12 activiteiten te komen, moet je wel creatief zijn. Zeker als je naar de krokodil kijkt als volwassene. Zo is er 1 siliconen ring die verschillende functies en dus activiteiten heeft. Ditzelfde met de verschillende materialen in de krokodil en het knisperende geluid dat in verschillende onderdelen zit. Ik zou dat als 1 activiteit hebben gerekend in plaats van losse activiteiten. Ook de labels op de krokodil zou ik niet als activiteit hebben gerekend, maar goed ons kindje vind het wel super interessant dus wellicht moeten we de krokodil door de ogen van kinderen bekijken.
 

Conclusie

Het is een heerlijk zachte knuffel en kinderen zijn er dol op omdat je er heerlijk mee kan knuffelen en er leuke onderdelen aan zitten waar ze mee kunnen frunneken tijdens bijvoorbeeld het kijken van een film.
Het is ook fijn dat ondanks dat er veel activiteiten zijn, het nog wel een knuffel is waar je mee kan knuffelen. Er zitten geen harde onderdelen in waaraan een baby of kindje zich kan bezeren of wat hard ligt. Ook als je baby nog klein is, werken de verschillende stoffen zeer uitnodigend en stimulerend. En kan de knuffel goed helpen tijdens de Tummy Time. Hetzelfde met de knisper geluiden op verschillende plekken, de knijptoeter en het belletje. Mocht je baby nog niet overal bij kunnen, er is altijd wel een plekje waar een interessant geluidje mee gemaakt kan worden. Wij zijn erg positief over deze activiteiten krokodil en raden deze dan ook erg aan. Het is een mooie eyecather in de kamer en er kan voor meerdere jaren mee gespeeld worden door de vele functies in verschillende leeftijdscategoriën.

Vind je 'm leuk? Koop hem dan hier!

Activiteiten krokodil Romeo