Wat is belangrijk bij het uitzoeken van een zonnebril voor mijn baby? - BezigeBijtjes

Wat is belangrijk bij het uitzoeken van een zonnebril voor mijn baby?

Ben je op zoek naar een zonnebril voor je baby of kindje? Dan is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Zo is allereerst het belangrijkste de bescherming van een zonnebril. Ook is het gebruiksgemak bij een zonnebril van een baby of kind erg belangrijk. In deze blog lees je meer over waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een zonnebril voor je kindje.

De ogen van een baby zijn kwetsbaarder dan van een volwassene

De ogen van een baby en kind zijn veel kwetsbaarder voor de zon dan de ogen van volwassenen. Dit komt doordat de pupil van kinderen groter is en de ooglens minder beschermend pigment bevat.
Hierdoor is het belangrijk dat de zonnebril minimaal het label 400UV of ‘100% UV-bescherming’ biedt. Zo worden de ogen van je kindje goed beschermd en loopt je kindje op latere leeftijd minder kans op blijvende schade aan de ogen zoals staar.

Gebruiksgemak 

Waneer de zonnebril genoeg bescherming biedt, is gebruiksgemak ook erg belangrijk bij een zonnebril. Er is niets zo vervelend dan een zonnebril die niet lekker zit. Zeker voor een klein kindje. De zonnebrillen van Baby Dutch kunnen door de allerkleinste gedragen worden door middel van een afneembaar siliconen koordje. Hierdoor zit de zonnebril stevig op het hoofd van je kindje en wordt deze niet makkelijk afgeslagen of geschut. Dit is vooral voor kleine baby's en kindjes makkelijk. De zonnebrillen van Dooky hebben geen pootjes, alleen een verstelbare band. Doordat de band verstelbaar is, is deze zonnebril al vanaf de geboorte te dragen. Een verstelbare band kan voor je kindje lekkerder zitten wanneer deze bijvoorbeeld in de wandelwagen ligt. Zo heeft je kindje geen last van de pootjes waar hij op ligt. Het nadeel van Dooky zonnebrillen is dat wanneer je kindje ouder is de zonnebril niet anders te dragen is dan met de band. Dit kan minder fashionable zijn of kan minder fijn zijn wanneer je kindje langere haren heeft. De zonnebrillen van Baby Dutch kan je ook met pootjes dragen en zonder de siliconen koord. Het nadeel van deze siliconen koord is dat je deze niet kan verstellen. Hierdoor kan deze zonnebril pas gedragen worden vanaf 41 cm. 

Flexibele pootjes

De zonnebrillen van Baby Dutch zijn gemaakt van zachte, flexibele frames die perfect passen bij het gezicht van je baby en ervoor zorgen dat ze comfortabel blijven zitten tijdens het spelen en bewegen. Zo zijn de pootjes buigzamer dan hard plastic, waardoor de pootjes minder kans hebben om stuk te gaan. Ook is dit zachtere materiaal fijner voor je kindje om te dragen dan hard plastic. Zo ligt een baby nog vaak op zijn hoofd. Als een baby dan een zonnebril op heeft van zacht materiaal is dit fijner om op te liggen dan op hard plastic. 

De zonnebril van Baby Dutch is al te dragen met een hoofdomtrek van 41 cm. De zonnebrillen van Dooky hebben een verstelbare band van 30-35 cm. De zonnebril van Dooky is dus al eerder te dragen dan een Baby Dutch zonnebril. 

CE-keurmerk 

Je kan zien aan het “CE”-keurmerk of zonnebrillen voldoen aan EU-regelgeving en geschikt zijn voor gebruik in de meeste situaties. Dit keurmerk vind je vaak aan de binnenkant van de pootjes van de zonnebril. Zoals je in onze andere blog hebt gelezen is CE categorie 3 is de meest ideale categorie. Deze bril is geschikt voor zonnige dagen op het strand of op een boot, maar biedt ook genoeg zicht. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid kan op twee manieren worden bereikt. Met materiaal en de duur van het gebruik. De zonnebrillen van Baby Dutch zijn het meest duurzaam. Zo zijn ze gemaakt van gerecycled kunststof en hebben ze een siliconen koordje. Dat is al super duurzaam. Daarnaast zijn de brillen zowel met als zonder koordje te dragen. Grote kans dat je kindje op 1 of 2 jarige leeftijd geen zonnebril meer wil dragen met een koordje. Doordat het koordje afneembaar is kan je de zonnebril ook dragen met pootjes. Zo gaat de zonnebril lang mee. Het mooie is ook nog dat dit kan met de zonnebrillen van Baby Dutch omdat ze gemaakt zijn van kwalitatief goede materialen.

Ben jij er al over uit welke zonnebril jij kiest voor je kindje? De zonnebrillen zijn verkrijgbaar in vele leuke kleurtjes, dus er zit vast wel een leuk kleurtje bij voor je kindje.