Review verschillende zonnebril merken voor Baby's - BezigeBijtjes

Review verschillende zonnebril merken voor Baby's

Overweeg je een (nieuwe) zonnebril voor je baby? Dan zijn er meerdere punten waar je rekening mee moet houden. Allereerst is veiligheid heel belangrijk. Zo zijn de ogen van je kleintje in de eerste maanden en jaren extra kwetsbaar voor licht en UV-straling. Als tweede is draagcomfort belangrijk. Zoals je zelf al misschien weet is er niks zo erg aan een zonnebril die niet fijn zit. En als derde is hoe de zonnebril eruit ziet erg belangrijk. Wij hebben diverse zonnebrillen van verschillende merken uitprobeerd bedoelt voor baby's en beoordeeld in deze review. 

Beoordeling

Het is heel afhankelijk wat voor type kindje je hebt en welke fase je kindje zit welke zonnebril het beste bij jou past. Zo is er van invloed of je baby ligt of al kan zitten, of je baby een zonnebril vaak van zijn hoofd pakt of niet en de leeftijd van je kindje.
Onze baby is 5 maanden oud, kan nog niet zelfstandig zitten en vindt het niet erg om een zonnebril op te hebben. Hierdoor is onze top 3:

  1. Baby Dutch
  2. Primark
  3. Dooky

Baby Dutch

Baby Dutch is een bekend merk met zonnebrillen voor verschillende leeftijden. Zo hebben zij zonnebrillen al voor de allerkleinste, vanaf 6 maanden al. Super fijn, omdat het belangrijk is dat de zonnebril goed past op het hoofd van je kindje. Als de zonnebril namelijk niet goed past, wordt er ook geen goede bescherming gegeven wat kan leiden tot staar op latere leeftijd. De prijs van een Baby Dutch babyzonnebril is 15,95. 

Baby Dutch zonnebril

Bescherming

Bescherming is super belangrijk bij de ogen van je kleintje. Zo zijn de ogen van baby's erg gevoelig voor licht en kan wanneer op jonge leeftijd niet voldoende bescherming wordt gegeven, op latere leeftijd staar worden geconstateerd. De zonnebrillen van Baby Dutch zijn gewaardeerd op CE Keurmerk categorie 4. Dit is een van de meest optimale bescherming bij een zonnebril. Bij categorie 5 is er vaak te weinig zicht op zonnige en bewolkte dagen.

Materiaal

De zonnebrillen van Baby Dutch zijn verkrijgbaar in zowel hard plastic als siliconen. De zonnebrillen voor kinderen van de leeftijd 18 maanden tot 6 jaar zijn van harder plastic, omdat zij vaak niet meer liggen en voorzichtiger met de zonnebril om kunnen gaan. In de leeftijdscategorie 6 maanden tot 1,5 jaar zijn de zonnebrillen van Baby Dutch gemaakt van sterk maar flexibel materiaal. Waardoor het comfortabeler is wanneer je baby er eventueel op ligt. Zo kan je baby makkelijk een zonnebril dragen wanneer deze in de wandelwagen ligt.

Gebruiksgemak

De babyzonnebrillen worden allemaal geleverd met een siliconen koordje waardoor je baby de zonnebril niet af kan doen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld aan het fietsen of zwemmen bent met je kleintje. Dit siliconenkoordje bevestig je aan de pootjes. De zonnebril met pootjes kan eventueel al gebruikt worden wanneer je baby een hoofdomtrek heeft van 45 cm. Het siliconenkoordje kan daarentegen dan nog niet gebruikt worden, omdat deze veelste groot is. Het nadeel aan het siliconenkoordje is namelijk dat deze niet verstelbaar is. Een ander nadeel is dat het opzetten door het siliconen materiaal stroef kan gaan en daardoor vervelend kan zijn. Het is dus echt afhankelijk van de grootte van het hoofdje van je kindje of en wanneer deze gebruikt kan worden. 

Design

De zonnebrillen van Baby Dutch zijn in allerlei vrolijke, leuke kleurtjes te verkrijgen, waardoor er altijd wel een leuk kleurtje is wat bij de outfit van je kleintje past. Er is verder geen versiering op de zonnebril waardoor de kans klein is dat de bril vloekt bij de outfit van je kleintje. Ook de bijgeleverde siliconenkoord is in dezelfde kleur, waardoor het een leuke eenheid geeft. Er zijn zowel babykleuren als wat fellere kleuren zoals groen en rood. Zo is het een bril dat voor ieder kind goed kan. Doordat er maar 1 kleur gebruikt is, kan het eventueel saai overkomen als zonnebril. Zo zijn er geen leuke bloemetjes of afbeeldingen te zien. 

Primark

De zonnebrillen van Primark zijn er in verschillende varianten. Zo zijn er zonnebrillen in leuke kleurtjes voor zowel klein als groot. Er zijn verschillende designs maar zijn voornamelijk bedoelt voor kinderen en niet voor baby's. Er zijn ook baby zonnebrilletjes maar daarin is de keus een stuk kleiner. De prijs van de baby zonnebril die wij hebben gekocht was €1,50. Deze prijs ligt echt een heel stuk lager dan de meeste zonnebrillen. Primark geeft aan een eerlijk loon en veilige, gezonde arbeidsomstandigheden voorop te stellen. Het is af te vragen waar in de productie dan wordt bespaard. 

Primark zonnebril

Bescherming

De zonnebrillen van Primark hebben een bescherming gewaardeerd op CE Keurmerk categorie 3. De zonnebril biedt hiermee genoeg bescherming, maar geeft ook genoeg zicht wanneer het bewolkt is. Is het erg zonnig of ben je ergens met veel zand, sneeuw, water of in gebergte dan is het raadzaam om een beter beschermde zonnebril te kiezen.

Materiaal

De zonnebrillen van Primark zijn gemaakt van een harder plastic waardoor het materiaal niet erg buigzaam is. Hierdoor is er meer risico dat de zonnebril sneller kapot gaat. Voor de prijs van deze zonnebrillen kan je meerdere zonnebrillen kopen, al kan je je wel afvragen of het snel kapot gaan van de bril goed is voor het milieu.  

Gebruiksgemak

De zonnebrillen van Primark hebben pootjes. Er worden geen koordjes of verstelbare banden meegeleverd waarmee je de bril bij een baby of klein kindje op kan zetten. Als je een kindje of baby hebt die vaak de bril afneemt, dan kan het zijn dat je vaak een zonnebril moet oprapen of kwijt raakt. Doordat de pootjes van harder materiaal is, kan het voor je baby onprettig zijn om op te liggen. Het voordeel is dat de zonnebril zo goedkoop is, dat het niet veel uitmaakt als je de zonnebril kwijt raakt of je kleintje deze kapot maakt. Dit kan weer een gerustergevoel geven omdat je niet de hele tijd hoeft op te letten. 

Design

Er zijn veel verschillende designs bij Primark. Ook wisselt het assortiment bij Primark erg snel. Hierdoor heeft je kleintje altijd een hippe goedkope zonnebril op. De keuze van babyzonnebrillen was op het moment dat wij deze kochten klein. De bril die we kochten was simpel blauw zonder versieringen.

Dooky

De zonnebrillen van Dooky zijn er in verschillende varianten. Zo zijn er zonnebrillen in leuke kleurtjes maar ook met een gekleurd glas. Dit geeft een leuk effect en maakt het zonnebrilletje speels. De zonnebril die wij hebben getest komen uit de collectie Martinique en zijn te dragen vanaf 0 maanden tot en met 2 jaar.  De prijs van een Dooky zonnebril is €19,95

Dooky zonnebril baby

Bescherming

De zonnebrillen van Dooky hebben een bescherming gewaardeerd op CE Keurmerk categorie 3. Zo biedt de zonnebril genoeg bescherming, maar is er ook genoeg zicht wanneer het bewolkt is. Wanneer je met je kindje aan zee bent als het zonnig is of in de bergen met sneeuw, is het raadzaam om een zonnebril te kiezen die een hogere bescherming biedt. 

Materiaal

De zonnebrillen van Dooky zijn gemaakt van een hard materiaal bij de glazen en hebben een verstelbare band van zacht materiaal. Dit materiaal blijft niet plakken aan haren, waardoor het fijn is om bij je kindje op te zetten. De verstelbare band is aan te passen en vast te maken met klitteband. Dooky geeft aan dat het materiaal van deze zonnebrillen praktisch onbreekbaar is. Wel zo handig bij kleine kinderen.

Gebruiksgemak

De zonnebrillen van Dooky hebben geen pootjes waar de verstelbare band aan moet worden bevestigd. Dit is fijn wanneer je kindje bijvoorbeeld in de wandelwagen ligt. Zo zijn er geen pootjes die in de zijkant van het hoofd zeer doen.
Ook is het fijn dat de band verstelbaar is waardoor de zonnebril al op zeer jonge leeftijd past. Zelfs als je kindje nog niet kan zitten, kan deze zonnebril al worden gedragen. Een ander voordeel is dat de zonnebril ook kan meegroeien met je kindje. Zo heb je een babyzonnebril die je meerdere jaren kan gebruiken, zowel in de zomer als in de winter. 

Design

Doordat de band verstelbaar is en geen pootjes heeft, is de zonnebril niet anders te dragen dan zonder een band. Wanneer je een zonnebril met pootjes wil, zal er een andere bril moeten worden gekocht. De band is versierd met leuke sterren, wat erg leuk kan zijn voor kindjes. De collectie zonnebrillen met een verstelbare band zonder pootjes is er maar in 1 design en verkrijgbaar in 4 kleuren: Wit, Zwart, Roze en Licht Blauw.